Zonnepanelen Warmond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Warmond? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via zonnepanelenrevolutie.nl check jij bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Warmond!

zonnepanelen installateur 2361
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Warmond juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.teylingen.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Teylingen. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Teylingen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Warmond
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Warmond kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Meer dan 600.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Warmond liggen tussen om en nabij de €4200 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of NLE betaal je daarvoor ongeveer €639 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Warmond bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117408€3600 – €4400€410
2294013€5075 – €5625€675
3330015€5925 – €6150€700
4387018€6400 – €6675€950
5442020€6975 – €7225€980
6510023€7625 – €8175€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Warmond lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warmond bedraagt 3090 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 panelen van 280 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Veel huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Warmond?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-warmond

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Warmond vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vind jij zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in je postcoderoos. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets het soort woning. Het soort huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Warmond.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Teylingen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Warmond op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Sassenheim, Voorhout, Warmond)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 2360, 2361, 2362).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!