Zonnepanelen Voorhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Voorhout? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool bekijk je handige gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Voorhout!

zonnepanelen installateur 2216
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2216
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Voorhout juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.teylingen.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Teylingen. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er ook een handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Teylingen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Voorhout
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Voorhout kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 600.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Voorhout fluctueren tussen de €4000 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in circa 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (prijs juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Voorhout kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119208€3650 – €4500€390
2290011€5050 – €5725€575
3325015€5975 – €6175€725
4405018€6450 – €6800€940
5452020€6975 – €7150€970
6505022€7600 – €8200€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Voorhout vind je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Voorhout is 3090 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle investeerders bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Voorhout?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-voorhout

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Voorhout vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een uitmuntende aanbieder in jouw streek. De meeste adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het type huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Voorhout.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Teylingen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Voorhout op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Sassenheim, Voorhout, Warmond)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2215, 2216).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!