Zonnepanelen Sassenheim kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Sassenheim? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via onze website bekijk je toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Sassenheim!

zonnepanelen installateur 2170
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2170
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sassenheim juni 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.teylingen.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Teylingen. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens is er nog een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Teylingen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Sassenheim
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sassenheim kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5875), dan is jouw winst al €1233,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 500.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sassenheim fluctueren tussen de €5100 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor ongeveer 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je al snel €618,75 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sassenheim bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3600 – €4400€380
2309011€5100 – €5700€525
3328015€6050 – €6075€725
4408018€6300 – €6600€920
5468020€7050 – €7300€1010
6481023€7525 – €8075€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Sassenheim check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sassenheim is 3090 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Sassenheim?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sassenheim

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sassenheim vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies jij in enkele stappen een professionele monteur in je woonplaats. Diverse installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de aard van het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Sassenheim.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Teylingen.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Sassenheim op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal project (Sassenheim, Voorhout, Warmond)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 2166, 2170, 2171, 2172).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!