Zonnepanelen Rouveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Rouveen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker lees jij bruikbare toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Rouveen!

zonnepanelen installateur 7954
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7954
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rouveen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.staphorst.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Staphorst. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Staphorst zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Rouveen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Rouveen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan loopt dit al op tot €1134. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Plusminus 650.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rouveen schommelen tussen de €4300 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen draait uit op pakweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je hiervoor wel €616,5 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rouveen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3575 – €4325€410
2298013€5225 – €5850€525
3334014€6100 – €6050€725
4409018€6425 – €6675€880
5435019€6900 – €7250€960
6485021€7500 – €8075€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Rouveen achterhaal je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rouveen is 3570 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 panelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Rouveen?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rouveen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Rouveen vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt tref jij vandaag nog een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type woning (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Rouveen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Staphorst.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rouveen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7954).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!