Zonnepanelen Punthorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Punthorst? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze pagina tref je omvangrijke informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Punthorst!

zonnepanelen installateur 7715
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7715
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Punthorst mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.staphorst.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Staphorst. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Staphorst is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Punthorst
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Punthorst bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan is jouw winst al €1218. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 550.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Punthorst komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €690,75 (onkosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Punthorst kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3650 – €4275€420
2301013€5075 – €5800€500
3360016€5950 – €6175€750
4420017€6450 – €6650€900
5448020€7100 – €7150€980
6488023€7600 – €7925€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Punthorst zie je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Punthorst bedraagt 3570 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Punthorst?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-punthorst

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Punthorst vergelijken? Door onze stappenplan kies jij vandaag nog een professionele vakspecialist in de regio. Verschillende installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft dan interessant zonnepanelen advies in Punthorst.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Staphorst.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Punthorst op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7715).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!