Zonnepanelen IJhorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in IJhorst? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool tref je actuele raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in IJhorst!

zonnepanelen installateur 7955
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7955
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen IJhorst mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.staphorst.nl check jij de spelregels in de gemeente Staphorst. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Staphorst kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in IJhorst
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In IJhorst zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5425), dan profiteer je al van een korting van €1139,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 650.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in IJhorst schommelen tussen de €5300 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon betaal je hiervoor wel €618,75 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in IJhorst bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3525 – €4425€390
2290011€5200 – €5750€525
3328015€6000 – €6175€725
4410016€6375 – €6775€940
5430019€7075 – €7300€980
6520022€7400 – €7900€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck IJhorst achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in IJhorst is 3570 kWh. Dit staat voor grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in IJhorst?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ijhorst

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in IJhorst vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan zoek je vandaag nog een deskundige leverancier in je postcoderoos. Veel installateurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het soort woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in IJhorst.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Staphorst.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in IJhorst op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7955).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!