Zonnepanelen Berlicum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Berlicum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Aan de hand van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website ontdek jij praktische aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Berlicum!

zonnepanelen installateur 5258
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5258
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Berlicum mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.sint-michielsgestel.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Sint-Michielsgestel. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Sint-Michielsgestel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Berlicum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Berlicum bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is het belastingvoordeel al €1060,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 700.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Berlicum liggen tussen om en nabij de €5300 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €630 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Berlicum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118807€3675 – €4475€420
2297012€5250 – €5675€500
3324014€6000 – €6125€825
4382016€6450 – €6725€920
5461020€7000 – €7300€960
6509022€7475 – €8175€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Berlicum tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berlicum bedraagt 3630 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Berlicum?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-berlicum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Berlicum vergelijken? Door tips van onze adviseurs vergelijk jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakspecialist in de regio. Verscheidene installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Berlicum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Sint-Michielsgestel.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Berlicum op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5258).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!