Zonnepanelen Bocholtz kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Bocholtz? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze tool check jij bruikbare details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bocholtz!

zonnepanelen installateur 6351
 • Snelle terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6351
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bocholtz mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.simpelveld.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Simpelveld. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Simpelveld zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Bocholtz
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bocholtz kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5500), dan loopt dit al op tot €1155. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 750.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bocholtz fluctueren tussen de €4800 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert grofweg 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €621 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bocholtz bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3425 – €4400€390
2306011€5225 – €5650€650
3330015€5900 – €6150€725
4408017€6300 – €6600€920
5456020€6925 – €7225€980
6495021€7400 – €7850€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Bocholtz check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bocholtz is 2990 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Bocholtz?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bocholtz

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bocholtz vergelijken? Via de uitleg die hierna komt heb je in enkele stappen een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Bocholtz.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Simpelveld.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bocholtz op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal zonne-energie project (Simpelveld, Bocholtz)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 6350, 6351).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!