Zonnepanelen Baneheide kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Baneheide? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze vergelijker bekijk je actuele adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Baneheide!

zonnepanelen installateur 6353
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6353
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baneheide mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.simpelveld.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Simpelveld. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Simpelveld zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Baneheide
Direct zonnepanelen bestellen? In Baneheide kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5525), dan loopt dit al op tot €1160,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Baneheide komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert zo’n 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €623,25 (prijspeil mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Baneheide kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3425 – €4250€430
2271013€5250 – €5825€675
3328014€5950 – €6050€700
4419017€6500 – €6775€910
5447019€6975 – €7275€1010
6492023€7550 – €7850€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Baneheide bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baneheide bedraagt 2990 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Baneheide?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baneheide

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Baneheide vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vergelijk jij in korte tijd een professionele installateur in je postcoderoos. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Baneheide.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Simpelveld.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Baneheide op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Simpelveld, Bocholtz)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6353).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!