Zonnepanelen Hoensbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Hoensbroek? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via deze website vind jij actuele toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Hoensbroek!

zonnepanelen installateur 6431
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6431
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoensbroek mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.heerlen.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Heerlen. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Heerlen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hoensbroek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hoensbroek kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5575), dan bedraagt dit al €1170,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hoensbroek liggen tussen de €4300 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op grofweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hoensbroek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3575 – €4375€440
2277013€5175 – €5700€675
3357014€5900 – €6250€775
4402017€6400 – €6700€930
5468020€7050 – €7250€1000
6484021€7425 – €7875€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Hoensbroek check je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoensbroek is 2770 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Hoensbroek?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoensbroek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hoensbroek vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende monteur in jouw omgeving. Diverse leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de aard van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Hoensbroek.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van experts die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Heerlen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoensbroek op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (Maria Gewanden en Terschuren, Mariarade, Hoensbroek-De Dem, Nieuw Lotbroek, De Koumen, Vrieheide-De Stack, Heerlerheide-Passart, Heksenberg, De Hei, Rennemig-Beersdal, Zeswegen-Nieuw Husken, Schandelen-Grasbroek, Meezenbroek-Schaesbergerveld, Heerlen-Centrum, Eikenderveld, Woonboulevard-Ten Esschen, Welten-Benzenrade, Bekkerveld, Caumerveld-Douve Weien, Molenberg, Heerlerbaan-Centrum, Heerlerbaan-Schil, De Beitel)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6430, 6431, 6432, 6433).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!