Zonnepanelen Rosmalen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Rosmalen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je toepasbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Rosmalen!

zonnepanelen installateur 5241
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5241
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rosmalen mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.s-hertogenbosch.nl tref je de spelregels in de gemeente s-Hertogenbosch. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente s-Hertogenbosch zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Rosmalen
Direct zonnepanelen bestellen? In Rosmalen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4825), dan profiteer je al van een korting van €1013,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 750.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rosmalen komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor zo’n 2710 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €609,75 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Rosmalen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3425 – €4425€380
2286012€5250 – €5800€600
3330016€5975 – €6050€725
4395018€6350 – €6700€900
5468020€7000 – €7300€960
6519021€7600 – €7975€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Rosmalen lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rosmalen is 2950 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Rosmalen?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rosmalen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Rosmalen vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies jij vandaag nog een goede installateur in je postcodegebied. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Rosmalen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente s-Hertogenbosch.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Rosmalen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel / Vliert, Rosmalen-Zuid, Rosmalen-Noord, De Groote Wielen, Empel, Noord, Maaspoort, Est, Engelen, Nuland, Vinkel)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5240, 5241, 5242, 5243, 5244, 5245, 5246, 5247, 5248, 5249).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!