Zonnepanelen Geffen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Geffen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Geffen!

zonnepanelen installateur 5386
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5386
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geffen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.s-hertogenbosch.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente s-Hertogenbosch. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente s-Hertogenbosch kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Geffen
Direct zonnepanelen bestellen? In Geffen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4825), dan pak je al €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n een half miljoen huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Geffen fluctueren tussen de €4500 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €636,75 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Geffen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3675 – €4475€430
2285013€5075 – €5775€500
3339016€6050 – €6150€750
4398018€6500 – €6850€880
5459019€7075 – €7150€1020
6517023€7450 – €8050€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Geffen tref je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geffen is 2950 kWh. Dit staat voor grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de klanten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Geffen?

Puur voor panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geffen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Geffen vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een erkende monteur in je woonplaats. Een aantal aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Geffen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente s-Hertogenbosch.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Geffen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een project in je eigen buurt (Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel / Vliert, Rosmalen-Zuid, Rosmalen-Noord, De Groote Wielen, Empel, Noord, Maaspoort, Est, Engelen, Nuland, Vinkel)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5386).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!