Zonnepanelen Nuland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Nuland? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Met innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels zonnepanelenrevolutie.nl check je accurate tips over zonnepanelen kopen in Nuland!

zonnepanelen installateur 5391
 • Makkelijk geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5391
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nuland juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.s-hertogenbosch.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente s-Hertogenbosch. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente s-Hertogenbosch kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nuland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nuland kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan pak je al €1023,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 800.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nuland variëren tussen de €4100 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (prijs juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Nuland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3525 – €4275€400
2282011€5150 – €5650€525
3333016€5975 – €6275€700
4381018€6350 – €6775€900
5469020€6900 – €7150€980
6517023€7400 – €8075€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Nuland ontdek je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nuland bedraagt 2950 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nuland?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nuland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nuland vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een goede leverancier in je woonplaats. Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf duidelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nuland.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €35,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente s-Hertogenbosch.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nuland op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel / Vliert, Rosmalen-Zuid, Rosmalen-Noord, De Groote Wielen, Empel, Noord, Maaspoort, Est, Engelen, Nuland, Vinkel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5390, 5391, 5392).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!