Zonnepanelen Herten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Herten? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl lees jij veelzijdige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Herten!

zonnepanelen installateur 6049
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6049
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Herten mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.roermond.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Roermond. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Roermond kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Herten
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Herten zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4650), dan profiteer je al van een korting van €976,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 700.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Herten liggen tussen om en nabij de €5400 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €609,75 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Herten kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3625 – €4450€440
2301011€5250 – €5775€650
3345015€6075 – €6025€850
4406018€6475 – €6650€950
5458019€6900 – €7175€990
6520023€7675 – €8050€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Herten bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herten is 2930 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Herten?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-herten

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Herten vergelijken? Met onze stappenplan heb jij vandaag nog een goede vakman in je woonplaats. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het type woning. Het type dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Herten.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Roermond.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Herten op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6041, 6049).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!