Zonnepanelen Swalmen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Swalmen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van deze pagina vind je accurate raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Swalmen!

zonnepanelen installateur 6070
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6070
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Swalmen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.roermond.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Roermond. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Roermond zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Swalmen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Swalmen kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al ruim 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Swalmen zitten vaak tussen de €4100 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (prijs mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Swalmen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3675 – €4450€390
2309013€5000 – €5650€600
3358015€5900 – €6050€700
4407016€6550 – €6600€950
5436019€7100 – €7125€1010
6487021€7425 – €7975€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Swalmen vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Swalmen bedraagt 2930 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Swalmen?

Puur voor panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-swalmen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Swalmen vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten kies jij snel en eenvoudig een betrouwbare vakspecialist in jouw streek. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Swalmen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Roermond.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Swalmen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Centrum, Roermond-Oost, Roermond-Zuid, Maasniel, Donderberg en Roosendael, Donderberg en Hoogvonderen, Asenray, Herten, Swalmen, Maasplassen)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 6041, 6070, 6071).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!