Zonnepanelen Oude Pekela kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Oude Pekela? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker tref je handige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oude Pekela!

zonnepanelen installateur 9665
 • Een lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oude Pekela september 2022

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.pekela.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Pekela. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Pekela kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oude Pekela
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oude Pekela bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5175), dan loopt dit al op tot €1086,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 650.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oude Pekela zitten vaak tussen de €4700 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2980 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je al snel €670,5 (kosten september 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Oude Pekela kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3650 – €4500€410
2277012€5050 – €5700€625
3349014€5975 – €6225€700
4411016€6500 – €6850€910
5455020€6925 – €7275€1010
6498021€7700 – €8175€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Oude Pekela lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oude Pekela bedraagt 2990 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Oude Pekela?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oude-pekela

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Oude Pekela vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vergelijk je in korte tijd een goede vakspecialist in jouw streek. Diverse adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Oude Pekela.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Pekela.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oude Pekela op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wijk 01)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9665).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!