Zonnepanelen Nieuwe Pekela kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Nieuwe Pekela? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Wegens gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze tool ontdek je accurate gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nieuwe Pekela!

zonnepanelen installateur 9663
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9663
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwe Pekela september 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.pekela.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Pekela. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Pekela zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nieuwe Pekela
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nieuwe Pekela kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5150), dan pak je al €1081,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2022. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 750.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Nieuwe Pekela variëren tussen de €4000 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €668,25 (prijs september 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nieuwe Pekela bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3525 – €4400€430
2283011€5175 – €5825€625
3351016€6050 – €6275€700
4396016€6450 – €6850€900
5441019€7050 – €7200€1010
6484022€7475 – €8075€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Nieuwe Pekela check jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwe Pekela is 2990 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Nieuwe Pekela?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwe-pekela

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nieuwe Pekela vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een uitmuntende aanbieder in de regio. Een aantal adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer expliciet het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Nieuwe Pekela.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Pekela.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwe Pekela op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9663).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!