Zonnepanelen Lent kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Lent? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Met een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze pagina lees jij praktische adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Lent!

zonnepanelen installateur 6663
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6663
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31160 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lent mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.nijmegen.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Nijmegen. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Nijmegen zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Lent
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Lent kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan pak je al €1165,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lent fluctueren tussen de €4300 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent of Nuon betaal je daarvoor zo’n €652,5 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Lent kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3400 – €4200€420
2285013€5125 – €5675€675
3354014€5900 – €6200€700
4419018€6400 – €6650€910
5453019€6900 – €7200€1020
6480021€7525 – €8175€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Lent check je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lent bedraagt 2470 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Lent?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lent

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lent vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt zoek jij in korte tijd een goede leverancier in je woonplaats. Tal van bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist biedt zo goedzonnepanelen advies in Lent.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Nijmegen.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Lent op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het een lokaal project (Nijmegen-Centrum, Nijmegen-Oost, Nijmegen-Oud-West, Nijmegen-Nieuw-West, Nijmegen-Midden, Nijmegen-Zuid, Dukenburg, Lindenholt, Nijmegen-Noord)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 6663).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!