Zonnepanelen Schaijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Schaijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. deze pagina ontdek jij praktische adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Schaijk!

zonnepanelen installateur 5374
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5374
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schaijk mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.landerd.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Landerd. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Landerd kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Schaijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Schaijk kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan bedraagt dit al €987. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan betaald de leverancier minder voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 550.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Schaijk zitten vaak tussen de €5000 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor zo’n 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Schaijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121006€3625 – €4225€380
2309011€5025 – €5625€550
3333015€6000 – €6250€850
4389016€6450 – €6750€880
5462019€6925 – €7125€960
6501022€7550 – €7825€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Schaijk achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schaijk is 3750 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Schaijk?

Puur voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schaijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Schaijk vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten tref jij in korte tijd een uitmuntende expert in je postcoderoos. Sommige bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Schaijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Landerd.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Schaijk op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een lokaal project (Schaijk, Reek, Zeeland, Verspreide huizen Zeeland)? Dan mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 5374).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!