Zonnepanelen Reek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Reek? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. D.m.v. zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze vergelijker vind je accurate tips aangaande zonnepanelen kopen in Reek!

zonnepanelen installateur 5375
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5375
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Reek juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.landerd.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Landerd. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Landerd is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Reek
Direct zonnepanelen bestellen? In Reek kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan men de aankoop BTW terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4725), dan is het voordeel al €992,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Reek schommelen tussen de €4500 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pak ‘m beet 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of Nuon betaal je daarvoor zo’n €627,75 (kosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Reek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3425 – €4500€390
2288011€5000 – €5725€550
3326016€5975 – €6100€850
4380017€6300 – €6650€910
5454019€7050 – €7250€1000
6487021€7625 – €7875€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Reek ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reek is 3750 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Reek?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-reek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Reek vergelijken? D.m.v. het advies hieronder zoek jij binnen enkele minuten een erkende expert in je woonplaats. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de aard van de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Reek.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Landerd.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Reek op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Schaijk, Reek, Zeeland, Verspreide huizen Zeeland)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5375).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!