Zonnepanelen Blokker kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Blokker? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek jij actuele gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Blokker!

zonnepanelen installateur 1695
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1695
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blokker juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.hoorn.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Hoorn. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Hoorn zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Blokker
Direct zonnepanelen bestellen? In Blokker kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 700.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Blokker fluctueren tussen de €5100 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op plusminus 2990 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (onkosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Blokker kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3675 – €4300€430
2281012€5275 – €5700€650
3324016€6000 – €6175€700
4405017€6475 – €6800€940
5450019€7100 – €7175€960
6508022€7625 – €8175€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Blokker tref jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blokker bedraagt 2780 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Blokker?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blokker

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Blokker vergelijken? Op basis van onderstaande tips zoek jij in enkele stappen een uitmuntende aanbieder in je postcoderoos. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer duidelijk de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Blokker.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hoorn.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Blokker op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 1695).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!