Zonnepanelen Dorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Dorst? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij waardevolle details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Dorst!

zonnepanelen installateur 4854
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4854
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dorst juli 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.oosterhout.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oosterhout. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Oosterhout is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Dorst
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Dorst kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5025), dan is het voordeel al €1055,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 550.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Dorst komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pakweg 3080 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €693 (tarieven juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Dorst is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3475 – €4225€440
2274012€5175 – €5875€650
3360016€6050 – €6275€725
4400018€6525 – €6625€900
5458020€7025 – €7200€980
6492021€7475 – €7975€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Dorst check je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dorst is 3140 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde klanten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Dorst?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dorst

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Dorst vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kies jij vandaag nog een deskundige leverancier in je postcoderoos. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Dorst.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oosterhout.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dorst op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4849, 4854, 4903).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!