Zonnepanelen Den Hout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Den Hout? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij samengestelde info over zonnepanelen kopen in Den Hout!

zonnepanelen installateur 4911
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4911
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Hout juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.oosterhout.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Oosterhout. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Oosterhout kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Den Hout
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Den Hout bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een interessante rente een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5325), dan is het voordeel al €1118,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 500.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Den Hout schommelen tussen de €4300 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in zo’n 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (prijspeil juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Den Hout bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3500 – €4275€390
2278013€5075 – €5625€675
3358016€5975 – €6075€800
4398018€6300 – €6675€940
5457019€7075 – €7200€1010
6506022€7400 – €8175€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Den Hout vind je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Hout is 3140 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Den Hout?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-hout

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Den Hout vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in enkele stappen een goede monteur in de buurt. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Den Hout.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook certificering (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oosterhout.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Den Hout op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4911).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!