Zonnepanelen Oosteind kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Oosteind? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Omwille van dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze vergelijker ontdek jij handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oosteind!

zonnepanelen installateur 4909
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosteind juni 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.oosterhout.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oosterhout. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Oosterhout zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Oosteind
Direct zonnepanelen bestellen? In Oosteind kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5300), dan loopt dit al op tot €1113. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij een half miljoen investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oosteind liggen tussen om en nabij de €4200 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Nuon betaal je al snel €625,5 (tarieven juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Oosteind kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118407€3675 – €4325€400
2310013€5150 – €5850€525
3359016€5925 – €6275€875
4410018€6300 – €6775€930
5466019€7075 – €7175€1010
6499021€7600 – €8100€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Oosteind zie je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosteind is 3140 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oosteind?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosteind

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Oosteind vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vind je vandaag nog een uitstekende specialist in jouw omgeving. Veel adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de verkoopprijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Definieer duidelijk het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Oosteind.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oosterhout.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oosteind op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4909).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!