Zonnepanelen Nijkerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Nijkerk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via zonnepanelenrevolutie.nl lees jij omvangrijke details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nijkerk!

zonnepanelen installateur 3861
 • Minder betalen voor stroom.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3861
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijkerk februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.nijkerk.eu/ tref jij de spelregels in de gemeente Nijkerk. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Nijkerk is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nijkerk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Nijkerk kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5050), dan profiteer je al van een korting van €1060,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 500.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nijkerk schommelen tussen de €4800 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in zo’n 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675 (onkosten februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nijkerk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3500 – €4225€420
2280011€5000 – €5800€625
3324016€6025 – €6050€725
4402016€6400 – €6775€880
5451020€6975 – €7200€1020
6515022€7575 – €7875€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Nijkerk bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijkerk is 3180 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Nijkerk?

Voor zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijkerk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nijkerk vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in je postcoderoos. Tal van installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nijkerk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Nijkerk.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nijkerk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over een project in je eigen buurt (Nijkerk, ’t Woud, Nijkerkerveen, Verspreide huizen Nijkerk, Hoevelaken)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3860, 3861, 3862, 3863).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente