Zonnepanelen Nijkerkerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nijkerkerveen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met de zonnepanelen-vergelijker check jij uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nijkerkerveen!

zonnepanelen installateur 3871
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijkerkerveen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.nijkerk.eu/ lees jij wat de regels zijn in de gemeente Nijkerk. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Nijkerk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Nijkerkerveen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nijkerkerveen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan pak je al €1107,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nijkerkerveen schommelen tussen de €5300 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en Nuon betaal je hiervoor wel €672,75 (tarieven juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nijkerkerveen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3425 – €4325€430
2286013€5275 – €5600€625
3332014€6050 – €6050€800
4380016€6375 – €6625€920
5443020€6900 – €7225€960
6505021€7400 – €8200€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Nijkerkerveen bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijkerkerveen is 3180 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Nijkerkerveen?

Voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijkerkerveen

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nijkerkerveen vergelijken? Door middel van onze stappenplan vind je in korte tijd een erkende vakspecialist in jouw streek. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Nijkerkerveen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificering (zoals Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Nijkerk.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nijkerkerveen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Nijkerk, ’t Woud, Nijkerkerveen, Verspreide huizen Nijkerk, Hoevelaken)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 3864, 3871).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!