Zonnepanelen Hoevelaken kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Hoevelaken? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website tref jij uitgebreide toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Hoevelaken!

zonnepanelen installateur 3871
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoevelaken juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.nijkerk.eu/ tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Nijkerk. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Nijkerk kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hoevelaken
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hoevelaken zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5300), dan is het belastingvoordeel al €1113. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hoevelaken komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor circa 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €675 (prijspeil juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Hoevelaken bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3575 – €4300€400
2301011€5300 – €5725€675
3342016€5950 – €6075€800
4392018€6525 – €6775€940
5441019€6975 – €7275€1010
6517023€7575 – €7975€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hoevelaken check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoevelaken is 3180 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hoevelaken?

Voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoevelaken

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hoevelaken vergelijken? Middels onze stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een erkende expert in de buurt. Tal van bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Hoevelaken.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor weten wij ook hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Nijkerk.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hoevelaken op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een regionaal project (Nijkerk, ’t Woud, Nijkerkerveen, Verspreide huizen Nijkerk, Hoevelaken)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 3870, 3871).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!