Zonnepanelen Ermelo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Ermelo? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van deze website check jij bruikbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ermelo!

zonnepanelen installateur 3851
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verantwoorde investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteErmelo
Postcode3851
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ermelo juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.ermelo.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Ermelo. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Ermelo kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Ermelo
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ermelo kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 800.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ermelo liggen tussen om en nabij de €5100 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie of Nuon betaal je daarvoor zo’n €643,5 (onkosten juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Ermelo kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3475 – €4350€380
2281013€5200 – €5675€575
3320015€5925 – €6075€875
4396018€6525 – €6675€950
5447020€6925 – €7150€990
6480021€7400 – €7850€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ermelo achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ermelo bedraagt 2970 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Ermelo?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ermelo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ermelo vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een erkende leverancier in je postcoderoos. Verschillende adviseurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf biedt zo relevant zonnepanelen advies in Ermelo.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €20,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ermelo.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ermelo op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Ermelo, Speuld)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3850, 3851, 3852, 3853).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!