Zonnepanelen Harderwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Harderwijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Middels zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl tref jij actuele raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Harderwijk!

zonnepanelen installateur 3841
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3841
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harderwijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.harderwijk.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Harderwijk. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Harderwijk kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Harderwijk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Harderwijk kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4750), dan loopt dit al op tot €997,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 500.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Harderwijk komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €648 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Harderwijk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3400 – €4500€440
2296011€5200 – €5850€650
3322016€5950 – €6200€775
4400018€6300 – €6850€930
5458019€7050 – €7150€960
6511022€7500 – €8050€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Harderwijk ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harderwijk bedraagt 2860 kWh. Dit staat voor omstreeks 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Harderwijk?

Voor de installatie van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harderwijk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Harderwijk vergelijken? Door middel van het advies hieronder vergelijk je in een zeer korte periode een professionele leverancier in de regio. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf duidelijk de woning. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Harderwijk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Harderwijk.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Harderwijk op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Binnenstad, Waterstad, Zeebuurt, Friesegracht, Stadsdennen, De Sypel, Stationsomgeving, Stadsweiden, Slingerbos, Tweelingstad, Frankrijk, Drielanden, Industrieterrein Lorentz, Buitengebied Harderwijk, Hierden, Wolderwijd)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 3840, 3841, 3842, 3843, 3844, 3845, 3846, 3847, 3848, 3849).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente