Zonnepanelen Leusden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Leusden? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Door zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze website ontdek je handige adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Leusden!

zonnepanelen installateur 3831
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verantwoorde investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3831
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leusden juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.leusden.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Leusden. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Leusden zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Leusden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Leusden kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5200), dan is jouw winst al €1092. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 750.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Leusden liggen tussen de €5200 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 2720 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of NLE betaal je al snel €612 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Leusden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3675 – €4500€400
2274013€5000 – €5875€650
3356016€6075 – €6075€825
4407016€6500 – €6725€890
5456019€7100 – €7275€1020
6509023€7600 – €7900€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Leusden bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leusden bedraagt 3130 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Leusden?

Voor het leggen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leusden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Leusden vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies jij moeiteloos een uitstekende monteur in je woonplaats. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Leusden.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Leusden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Leusden op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Leusden-Centrum Oost, Leusden-Centrum West, Leusden-Zuid, Achterveld, Stoutenburg, ’t Ruige Veld)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3830, 3831, 3832, 3833, 3834).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente