Zonnepanelen Oosterwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Oosterwijk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker ontdek je bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oosterwijk!

zonnepanelen installateur 4163
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4163
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterwijk juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.leerdam.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Leerdam. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Leerdam kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Oosterwijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oosterwijk kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5425), dan bedraagt dit al €1139,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oosterwijk variëren tussen de €4900 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €621 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Oosterwijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119706€3400 – €4275€400
2289013€5075 – €5775€500
3357016€5950 – €6100€700
4406017€6550 – €6625€910
5465019€6950 – €7300€1010
6481023€7650 – €8075€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Oosterwijk vind je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterwijk bedraagt 2880 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Oosterwijk?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterwijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oosterwijk vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan zoek je in enkele stappen een professionele leverancier in je postcoderoos. Veel aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Oosterwijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leerdam.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oosterwijk op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal project (Leerdam)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4163).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!