Zonnepanelen Wehl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Wehl? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze website ontdek jij praktische info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Wehl!

zonnepanelen installateur 7031
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7031
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wehl mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.doetinchem.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Doetinchem. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Doetinchem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Wehl
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wehl bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5775), dan pak je al €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 750.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wehl fluctueren tussen de €5400 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op zo’n 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €607,5 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Wehl kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3650 – €4250€410
2299011€5125 – €5750€500
3345014€5900 – €6250€700
4385018€6425 – €6700€920
5446019€7000 – €7275€1010
6510022€7625 – €8100€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Wehl bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wehl is 2900 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 panelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Wehl?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wehl

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Wehl vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vind je in korte tijd een deskundige installateur in je postcoderoos. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets het soort woning. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Wehl.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Doetinchem.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wehl op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Doetinchem Centrum, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04, Wijk 05, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09, Buitengebied Doetinchem, Wehl)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7030, 7031).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!