Zonnepanelen Gaanderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Gaanderen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Via de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels de zonnepanelen-vergelijker bekijk je bruikbare tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gaanderen!

zonnepanelen installateur 7011
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7011
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gaanderen mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.doetinchem.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Doetinchem. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Doetinchem zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Gaanderen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Gaanderen kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5700), dan profiteer je al van een korting van €1197. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gaanderen liggen tussen de €4700 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert ongeveer 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Oxxio betaal je hiervoor wel €693 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Gaanderen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120706€3550 – €4225€400
2284012€5225 – €5900€625
3353016€5900 – €6025€725
4381016€6450 – €6675€940
5433019€7100 – €7200€1000
6507021€7675 – €8075€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Gaanderen check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gaanderen is 2900 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Gaanderen?

Puur voor panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gaanderen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Gaanderen vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vind je snel en eenvoudig een goede specialist in je woonplaats. Veel leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf expliciet het huis. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Gaanderen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Doetinchem.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gaanderen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een regionaal project (Doetinchem Centrum, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04, Wijk 05, Wijk 06, Wijk 07, Wijk 08, Wijk 09, Buitengebied Doetinchem, Wehl)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7010, 7011).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!