Zonnepanelen De Schiphorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in De Schiphorst? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Geholpen door krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl tref jij bruikbare details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in De Schiphorst!

zonnepanelen installateur 7966
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7966
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Schiphorst mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.meppel.nl tref je de spelregels in de gemeente Meppel. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Meppel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in De Schiphorst
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In De Schiphorst kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5625), dan is het belastingvoordeel al €1181,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 750.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in De Schiphorst liggen tussen om en nabij de €4500 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2830 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in De Schiphorst kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117107€3625 – €4475€440
2297013€5050 – €5625€575
3352014€6000 – €6250€775
4393016€6400 – €6775€940
5430020€7050 – €7250€970
6494022€7500 – €7950€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck De Schiphorst ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Schiphorst bedraagt 2750 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in De Schiphorst?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-schiphorst

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in De Schiphorst vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt zoek jij in enkele stappen een erkende vakman in jouw omgeving. Tal van installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf duidelijk de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in De Schiphorst.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Meppel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Schiphorst op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal zonne-energie project (Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 7966).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!