Zonnepanelen Rogat kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Rogat? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl tref je toepasbare info aangaande zonnepanelen kopen in Rogat!

zonnepanelen installateur 7949
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7949
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rogat mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.meppel.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Meppel. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Meppel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Rogat
Direct zonnepanelen bestellen? In Rogat zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5375), dan loopt dit al op tot €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Rogat liggen tussen de €5000 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €614,25 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rogat bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117906€3700 – €4450€430
2292012€5225 – €5675€500
3345016€6000 – €6050€750
4403018€6375 – €6625€920
5459019€7000 – €7200€1010
6489023€7450 – €7850€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Rogat ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rogat is 2750 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel investeerders prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Rogat?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rogat

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Rogat vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan tref je in een zeer korte periode een erkende aanbieder in je postcoderoos. Verscheidene specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft dan interessant zonnepanelen advies in Rogat.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Meppel.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rogat op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een regionaal project (Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat)? Dan mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 7949).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!