Zonnepanelen Nijeveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nijeveen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze tool check jij praktische info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nijeveen!

zonnepanelen installateur 7948
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7948
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijeveen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.meppel.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Meppel. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Meppel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Nijeveen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nijeveen kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5350), dan is jouw winst al €1123,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 800.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Nijeveen schommelen tussen de €5000 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor plusminus 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nijeveen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3550 – €4250€410
2271012€5125 – €5600€575
3321015€6100 – €6100€750
4398018€6450 – €6850€950
5453020€7100 – €7275€1010
6501022€7450 – €8000€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Nijeveen tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijeveen is 2750 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Nijeveen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijeveen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Nijeveen vergelijken? Via tips van onze adviseurs vind jij snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in je woonplaats. Verscheidene bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nijeveen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Meppel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nijeveen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Centrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7948).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!