Zonnepanelen Schoonrewoerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Schoonrewoerd? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door zonnepanelenrevolutie.nl lees jij omvangrijke informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Schoonrewoerd!

zonnepanelen installateur 4145
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4145
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schoonrewoerd juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.leerdam.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leerdam. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Leerdam kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Schoonrewoerd
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Schoonrewoerd zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5175), dan is het belastingvoordeel al €1086,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 500.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Schoonrewoerd komen doorgaans uit tussen de €4000 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €690,75 (tarieven juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Schoonrewoerd bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3650 – €4475€420
2276011€5200 – €5675€650
3352014€5950 – €6100€875
4401018€6400 – €6675€890
5442019€7075 – €7200€1010
6483023€7600 – €7925€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Schoonrewoerd vind je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schoonrewoerd bedraagt 2880 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Schoonrewoerd?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schoonrewoerd

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Schoonrewoerd vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vergelijk jij in een zeer korte periode een uitstekende expert in de regio. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Schoonrewoerd.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Leerdam.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schoonrewoerd op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Leerdam)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 4145).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!