Zonnepanelen Noordwijkerhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Noordwijkerhout? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Met innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker check jij samengestelde info die helpen bij zonnepanelen kopen in Noordwijkerhout!

zonnepanelen installateur 2210
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijkerhout
Postcode2210
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordwijkerhout juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.noordwijkerhout.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Noordwijkerhout. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Noordwijkerhout zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Noordwijkerhout
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Noordwijkerhout zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5550), dan is het voordeel al €1165,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,055 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 550.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Noordwijkerhout komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (vergoeding juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Noordwijkerhout kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121007€3525 – €4475€430
2309012€5175 – €5725€675
3330016€6050 – €6175€825
4412016€6300 – €6850€900
5445020€6925 – €7200€960
6490023€7700 – €7925€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Noordwijkerhout achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordwijkerhout is 3050 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Noordwijkerhout?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordwijkerhout

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Noordwijkerhout vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan kies jij in korte tijd een erkende specialist in de regio. Sommige adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Noordwijkerhout.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Noordwijkerhout.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noordwijkerhout op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit zonnestroom uit de buurt (Wijk 00)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 2191, 2210, 2211, 2212).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente