Zonnepanelen Voorburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Voorburg? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via deze website tref jij bruikbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Voorburg!

zonnepanelen installateur 2271
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Voorburg juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.leidschendam-voorburg.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Voorburg
Direct zonnepanelen bestellen? In Voorburg kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4675), dan is het voordeel al €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Voorburg variëren tussen de €4600 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor plusminus 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Nuon betaal je al snel €630 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Voorburg kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3525 – €4200€430
2290011€5125 – €5750€625
3353015€6050 – €6250€825
4383018€6375 – €6650€910
5447020€7025 – €7150€1010
6505021€7700 – €7850€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Voorburg tref jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Voorburg is 2570 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Voorburg?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-voorburg

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Voorburg vergelijken? D.m.v. het advies hieronder zoek jij snel en eenvoudig een betrouwbare vakman in de regio. Verschillende monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Voorburg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar check ook de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Leidschendam-Voorburg.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Voorburg op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Park Veursehout, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!