Zonnepanelen Noordwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Noordwijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Met zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij actuele aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Noordwijk!

zonnepanelen installateur 2201
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2201
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordwijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.noordwijk.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Noordwijk. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Noordwijk zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Noordwijk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Noordwijk zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5525), dan bedraagt dit al €1160,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Noordwijk komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €668,25 (vergoeding juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Noordwijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3550 – €4200€400
2290013€5200 – €5825€650
3328016€6100 – €6250€800
4407017€6325 – €6675€890
5438019€6975 – €7225€990
6513021€7650 – €7850€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Noordwijk bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordwijk bedraagt 2970 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Noordwijk?

Bij het installeren van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordwijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Noordwijk vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een uitstekende installateur in jouw omgeving. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type woning. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Noordwijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van specialisten die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (bijv. IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Noordwijk.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Noordwijk op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een lokaal zonne-energie project (Noordwijk-Binnen, Noordwijk Aan Zee)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 2200, 2201, 2202, 2203, 2204).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!