Zonnepanelen Leidschendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Leidschendam? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker check jij uitgebreide details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Leidschendam!

zonnepanelen installateur 2261
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2261
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leidschendam juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.leidschendam-voorburg.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Leidschendam
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Leidschendam bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4650), dan bedraagt dit al €976,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 500.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Leidschendam schommelen tussen de €4400 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €627,75 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Leidschendam kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3425 – €4425€420
2296013€5300 – €5850€625
3355015€5925 – €6025€850
4385018€6400 – €6625€950
5451019€7075 – €7225€990
6482023€7450 – €8100€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Leidschendam zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leidschendam bedraagt 2570 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Bijna alle mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Leidschendam?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leidschendam

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Leidschendam vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vergelijk jij snel en eenvoudig een deskundige leverancier in de buurt. De meeste specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Leidschendam.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook certificering (zoals VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Leidschendam-Voorburg.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Leidschendam op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een project in je eigen buurt (Park Veursehout, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 2260, 2261, 2262, 2263, 2264, 2265, 2266, 2267, 2273).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!