Zonnepanelen Kedichem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Kedichem? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze vergelijker tref jij veelzijdige toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kedichem!

zonnepanelen installateur 4247
 • Minder betalen voor stroom.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4247
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kedichem juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.leerdam.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Leerdam. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Leerdam kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Kedichem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Kedichem kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan is jouw winst al €987. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 700.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Kedichem komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pak ‘m beet 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €675 (prijs juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Kedichem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3525 – €4200€440
2296012€5100 – €5775€500
3343016€6100 – €6150€775
4381016€6500 – €6775€940
5439020€7075 – €7225€960
6507022€7600 – €8175€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Kedichem lees jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kedichem bedraagt 2880 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Veel investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Kedichem?

Voor de installatie van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kedichem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Kedichem vergelijken? Door tips van onze adviseurs heb jij binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Het merendeel van de installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Kedichem.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Leerdam.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kedichem op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is het een regionaal project (Leerdam)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4247).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!