Zonnepanelen Berkel en Rodenrijs kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Berkel en Rodenrijs? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze vergelijker check je bruikbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Berkel en Rodenrijs!

zonnepanelen installateur 2651
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2651
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Berkel en Rodenrijs april 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.lansingerland.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Lansingerland. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Lansingerland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Berkel en Rodenrijs
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Berkel en Rodenrijs bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Berkel en Rodenrijs variëren tussen de €4200 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (vergoeding april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Berkel en Rodenrijs bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3400 – €4450€410
2303013€5200 – €5625€575
3329016€5925 – €6175€775
4394017€6400 – €6775€920
5454020€7050 – €7125€1030
6505022€7400 – €8125€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Berkel en Rodenrijs ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berkel en Rodenrijs bedraagt 3380 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Berkel en Rodenrijs?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-berkel-en-rodenrijs

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Berkel en Rodenrijs vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een deskundige installateur in je postcodegebied. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Berkel en Rodenrijs.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Lansingerland.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Berkel en Rodenrijs op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een regionaal project (Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 2650, 2651, 2652).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!