Zonnepanelen Bergschenhoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Bergschenhoek? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze vergelijker lees jij accurate raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Bergschenhoek!

zonnepanelen installateur 2661
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2661
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergschenhoek juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.lansingerland.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Lansingerland. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Lansingerland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Bergschenhoek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bergschenhoek kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5375), dan is het belastingvoordeel al €1128,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al ruim 750.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bergschenhoek liggen tussen de €5200 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert zo’n 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €693 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Bergschenhoek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120307€3500 – €4300€420
2289011€5100 – €5825€525
3343015€6025 – €6275€875
4404017€6450 – €6775€910
5430020€6975 – €7125€960
6518023€7500 – €7900€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Bergschenhoek tref je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergschenhoek bedraagt 3380 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Bergschenhoek?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergschenhoek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bergschenhoek vergelijken? Door middel van onderstaande tips kies je in korte tijd een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. Een aantal aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer expliciet jouw woning. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Bergschenhoek.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Lansingerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bergschenhoek op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten)? Dan kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2660, 2661, 2662).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!