Zonnepanelen Bleiswijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Bleiswijk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze vergelijker lees jij handige gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bleiswijk!

zonnepanelen installateur 2665
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bleiswijk juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.lansingerland.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Lansingerland. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Lansingerland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Bleiswijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bleiswijk kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5400), dan bedraagt dit al €1134. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bleiswijk zitten vaak tussen de €5000 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (vergoeding juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bleiswijk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3675 – €4200€410
2287013€5050 – €5625€600
3348014€6025 – €6050€750
4417017€6475 – €6850€930
5467020€6975 – €7250€960
6513021€7400 – €8100€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Bleiswijk vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bleiswijk bedraagt 3380 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Bleiswijk?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bleiswijk

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Bleiswijk vergelijken? Door middel van onderstaande tips kies je in een zeer korte periode een uitstekende vakman in jouw streek. Sommige aanbieders hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Bleiswijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Lansingerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bleiswijk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2661, 2665).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!