Zonnepanelen Zeeland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Zeeland? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via de zonnepanelen-vergelijker ontdek je waardevolle informatie over zonnepanelen kopen in Zeeland!

zonnepanelen installateur 5410
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zeeland april 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.landerd.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Landerd. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Tevens is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Landerd is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zeeland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zeeland zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan is het voordeel al €1065,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,045 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 800.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Zeeland schommelen tussen de €5100 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op plusminus 2930 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (onkosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zeeland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3625 – €4200€390
2278012€5050 – €5750€550
3320016€6025 – €6075€875
4412017€6350 – €6800€890
5460020€6975 – €7275€970
6496022€7650 – €7825€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Zeeland lees jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeeland is 3750 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Zeeland?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zeeland

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Zeeland vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan kies jij vandaag nog een betrouwbare specialist in je woonplaats. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het soort woning. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Zeeland.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Landerd.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zeeland op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Schaijk, Reek, Zeeland, Verspreide huizen Zeeland)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 5374, 5410, 5411).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!