Zonnepanelen Zwaag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Zwaag? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Door gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze website lees je toepasbare details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zwaag!

zonnepanelen installateur 1689
 • Lagere maandlasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwaag april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.hoorn.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Hoorn. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Hoorn is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zwaag
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zwaag kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan is het voordeel al €976,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 500.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zwaag variëren tussen de €4800 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €666 (kosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zwaag kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3600 – €4475€400
2301011€5225 – €5750€500
3339014€5975 – €6025€800
4381018€6475 – €6675€940
5458020€6950 – €7225€990
6494022€7600 – €8000€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Zwaag zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwaag is 2780 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel investeerders installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Zwaag?

Voor zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwaag

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zwaag vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref je binnen enkele minuten een uitmuntende monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Zwaag.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hoorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zwaag op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Binnenstad, Venenlaan-kwartier, Hoorn-Noord, Grote Waal, Risdam-Zuid, Risdam-Noord, Nieuwe Steen, Zwaag, Blokker, Kersenboogerd-Noord, Kersenboogerd-Zuid, Hoorn 80, Bangert en Oosterpolder, Noord)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1689).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!