Zonnepanelen Zwartemeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Zwartemeer? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze tool bekijk jij toepasbare info m.b.t. zonnepanelen kopen in Zwartemeer!

zonnepanelen installateur 7894
 • Een lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7894
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwartemeer mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.emmen.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Emmen. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Emmen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zwartemeer
Direct zonnepanelen bestellen? In Zwartemeer bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4900), dan is het voordeel al €1029. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Plusminus een half miljoen huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Zwartemeer fluctueren tussen de €5300 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Zwartemeer bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118607€3500 – €4450€440
2275012€5300 – €5700€525
3341016€5900 – €6225€875
4401016€6450 – €6850€880
5450020€6925 – €7300€960
6491022€7425 – €7900€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Zwartemeer vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwartemeer bedraagt 2990 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 panelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Zwartemeer?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwartemeer

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Zwartemeer vergelijken? Door middel van onze stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een deskundige leverancier in jouw streek. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Zwartemeer.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zwartemeer op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 7894).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!