Zonnepanelen Roswinkel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Roswinkel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je bruikbare info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Roswinkel!

zonnepanelen installateur 7895
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7895
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Roswinkel mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.emmen.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Emmen. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Emmen zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Roswinkel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Roswinkel kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan pak je al €1034,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Roswinkel fluctueren tussen de €5200 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor grofweg 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €666 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Roswinkel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119907€3550 – €4275€390
2276011€5050 – €5825€550
3354015€6075 – €6125€725
4419017€6400 – €6750€910
5436019€6925 – €7250€990
6520023€7650 – €8175€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Roswinkel tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roswinkel is 2990 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Bijna alle huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Roswinkel?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-roswinkel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Roswinkel vergelijken? Via onze stappenplan vind jij zonder problemen een goede vakspecialist in de buurt. Diverse installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Roswinkel.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Roswinkel op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 7895).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!