Zonnepanelen Klazienaveen-Noord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Klazienaveen-Noord? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker vind jij uitgebreide info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Klazienaveen-Noord!

zonnepanelen installateur 7889
 • Snelle terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7889
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Klazienaveen-Noord mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.emmen.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Emmen. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Emmen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Klazienaveen-Noord
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Klazienaveen-Noord kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan loopt dit al op tot €1018,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n een half miljoen huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Klazienaveen-Noord liggen tussen om en nabij de €4100 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Klazienaveen-Noord kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3475 – €4450€400
2302013€5000 – €5875€600
3324016€5950 – €6250€700
4386017€6325 – €6825€900
5449020€6925 – €7175€990
6492022€7475 – €7900€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Klazienaveen-Noord vind je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klazienaveen-Noord is 2990 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Klazienaveen-Noord?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-klazienaveen-noord

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Klazienaveen-Noord vergelijken? Door onderstaande tips zoek je in enkele stappen een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Klazienaveen-Noord.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Klazienaveen-Noord op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een project in je eigen buurt (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7889).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!